Hardlopen

Ik loop hard. En veel! En je schrijft nu eenmaal graag over dat wat je veel doet. Het merendeel van mijn blogs gaat daarom over hardlopen. Sinds begin 2012 loop ik hard. Tijdens de zeeën van eigen tijd die ik besteedde aan het afronden van mijn proefschrift, was ik op zoek naar structuur. Naar structuur en naar een verdienmodel. Ofwel: ik zou investeren, en dat zou iets opleveren. Dat was met het schrijven van mijn boekje namelijk niet altijd zo.

 

Dus mengde ik me in de derde loopgolf in Nederland. Ik volgde een schema, dat me in een aantal weken naar de start van mijn eerste hardloopevenement bracht. Het verdienmodel werkte. Van de vijf kilometer rende ik naar de tien. En PR’s sneuvelden. Er sneuvelde ook een knie, want opbouwen bleek niet zo rechtlijnig als het leek. Even de rem erop en vanaf de zomer van 2013 investeerde ik weer in een winstgevend model.

 

Na aansluiting te hebben gevonden bij een hardloopvereniging ging alles vlug. Samen lopen is leuk. Samen trainen voor een evenement is nog leuker. Grenzen moesten worden verlegd en zo was daar de eerste halve marathon in het voorjaar van 2014. Het bleek de laatst verlegde grens voor een lange tijd. Er volgden meer halve marathons en kortere afstanden, maar de rek was er uit. Niet alleen de rek, ook het plezier.

 

Dat hardlopen een mentaal spelletje is, is mij inmiddels meer dan duidelijk. Zowel het plezier als de rek groeiden weer sinds eind 2014, evenredig met mijn toenemende plezier in mijn werk. Mijn winstgevende model is ook een duurzaam model gebleken, want inmiddels zijn de kleinschalige trimloopjes, de grootschalige evenementen, de terugkerende intervaltrainingen en lange duurlopen niet meer weg te denken uit mijn leven. In 2016 liep ik bijna niet hard vanwege een ander thema in mijn leven (zie: de beer), maar in 2017 werk ik er hard aan om weer on running terms te geraken.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now