Parijs aan mijn voeten


Ik verwonder me vaak over hardlopers die ik tegenkom in grote, drukke steden; grote koptelefoons, geen hardloopschoenen, te warme trainingspakken. Niet bepaald functioneel. Tijdens mijn bezoek aan Parijs vielen ze me vrijwel direct op. Stuivend over het grind van de onder de Eiffeltoren. Hardlopen in Parijs, dat kón toch ook bijna niet?

Ik zou het gaan zien. Kort voor mijn vertrek had ik besloten om een te boeken. Ik was alleen en had de tijd. Alle hotspots had ik al eens eerder afgetikt, dus tijd voor een rondje op hardloopschoenen.

Om acht uur in de ochtend sprak ik af met ene Jean-Charles. Een gokje, maar afgaand op zijn leuke verhalen op de website had ik er vertrouwen in. Anders kon ik natuurlijk altijd hard wegrennen. Met weinig kans op succes, maar dat wist ik toen nog niet. Jean-Charles loopt de marathon van Parijs onder de drie uur. Maar hij verzekerde me: we doen alles op jouw tempo.

Ik ontdekte: hardlopen in Parijs kan wél. Sterker nog, de linkeroever van de Seine is er zelfs speciaal voor ingericht. Ruim twee kilometer autovrij asfalt en een officieuze honderd meter baan. Ik kon mijn ogen niet geloven. En dat rondje grind rondom de blijkt exact twee kilometer lang. Ideaal voor een intervaltraining.

Langs de rode lijn van de route die mijn gids had uitgestippeld dribbelden we langs de oevers van de Seine, richting de . Van de kasseien van de naar het grind van de tot in een verborgen arena in het hart van het . Jean-Charles vertelde verhalen over de stad. Gepassioneerd, enthousiast en met nét even die extra details.

Na een strooptocht van ruim drie uur stappen we in de metro. Terug naar mijn hotel. Diezelfde avond ontvang ik foto’s in mijn mailbox, inclusief de gelopen route als GPX bestand. Om te uploaden. Ha!- denk je nu - daar deed jij toch niet aan? Vooruit, ik heb eraan toegegeven. Deze unieke ervaring moest gewoon ergens worden vastgelegd. En hardlopen in Parijs, dat kan dus gewoon heel goed. Nieuwsgierig geworden naar de route? Kijk hier: https://connect.garmin.com/modern/activity/800562225

Deze column verscheen op de website van Prorun: http://www.prorun.nl/borntorun/32103/parijs-aan-mijn-voeten/

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now