Ze zijn weer bij elkaar


“Ze zijn weer bij elkaar!” Nog één keer legt Marja haar handen op mijn buik om er zeker van te zijn. Het is zaterdagochtend en ik lig op een bankje in het stadspark. Om me heen staat een groepje vrouwen. Ze weten waar Marja het over heeft. Niet over Katja en Thijs, Brad en Angelina. Nee, het gaat over mijn buikspieren. Ik heb ze nog en ze hebben elkaar weer gevonden. Hun scheiding was noodzakelijk geweest om plek te maken voor de beer. Die heeft inmiddels die ruimte verlaten en lacht de wereld tegemoet. Dat mijn buik weer een belastbaar geheel lijkt te zijn geworden betekent: ik kan weer sporten.

Sporten deed ik wel tijdens de scheiding, alleen dan anders. Mijn geliefde hardloopschoenen belandden te snel onderin de kast. Mijn bekken bleek te zijn getransformeerd tot een slappe theedoek vanaf het moment dat de beer serieus vorm begon te krijgen. En dus transformeerde ook ik, en wel van een hardloper naar een Mom in Balance. Die term impliceert een disbalans en ja, dat klopte wel. Het duurde niet lang of ik kukelde al om bij het aantrekken van een sok. Sporten kreeg vanaf dat moment nieuwe inhoud: veel squats, lunges en andere oefeningen met exotische krachttermen die ik ben vergeten. En powerwalken. Dat laatste deed pijn aan mijn hardloophart. Maar het was goed. In de bubbel van het zwanger-zijn en moeder worden bleek het een succesformule. Zonder de squats was ik vast niet zo flitsend omhooggekomen uit de bank met mijn pasgeboren dumbell. Zonder getrainde biceps was mijn schouder vast niet verworden tot zo’n succesvolle slaapplek. En ik deed iets, ik was buiten en het was gezellig - met andere Moms. Ook met een scheiding achter de rug. Dat schept toch een band.

Volgens de constatering van Marja mag ik me inmiddels Mom in Shape noemen. Hoera. Maar toch stemt die titel me wat droef. Niet alleen mijn buikspieren hadden in scheiding gelegen, negen maanden lang, ook ík voelde me afgezonderd van de niet-zwangere sportende medemens. Dus haal dat Mom nu maar weg. Dat ben ik tweeëntwintig en een half uur per dag. Die andere anderhalf uur dribbel ik gewoon weer tussen de andere mensen.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now